1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kulttuuritapahtumat eivät saa luovien alojen yrityksiä muuttamaan

Pienillä paikkakunnilla ei useinkaan ole luovien alojen yrityksiä, vaikka niiden palveluille onkin kysyntää. Yksittäinen tapahtuma ei kuitenkaan tuo riittävää liikevaihtoa, jotta yritystoiminta olisi kannattavaa.

kulttuuri

Kulttuuritapahtumien vetovoima ei riitä houkuttelemaan luovan alan yrityksiä pienille paikkakunnille. Tämä käy ilmi Työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä selvityksestä, jossa tarkasteltiin kuutta pienellä paikkakunnalla järjestettävää festivaalia. Tapahtumien joukossa olivat muun muassa Kuhmon kamarimusiikki, Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ja Mäntän kuvataideviikot.

Festivaalit joutuvat ostamaan ulkopuolelta esimerkiksi äänituotanto- ja mainostoimistopalvelut, koska niitä ei löydy omalta paikkakunnalta, sanoo selvityksen laatija Veli-Matti Koljonen.

-Vaikka kysymys olisi suuremmastakin tapahtumasta, pelkästään tapahtuma ei pidä tällaista yritystä hengissä, vaan kysyntää pitää tulla myös muilta tahoilta. Pitää miettiä, miten kunnat käyttävät markkinoinnissaan ja tekniikkatuotannossaan ääni- ja kuvatekniikkaa.Yhteistoiminnalla liikevaihtoa on mahdollista saada riittävästi.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset

Lue seuraavaksi