Ruotsin ratahallintokeskus pyysi armeijan lumenluontiin

Ruotsissa armeija on pyydetty apuun puhdistamaan junanraiteita lumesta ja vaihteita jäästä, kertovat Ruotsin tiedotusvälineet. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsin ratahallintokeskus pyytää puolustusvoimien apua. Puolustusvoimat lähettää lumitöihin 300 sotilasta.

Ulkomaat
Mies lapioi lunta kiskoilla.
SVT

Ankara lumentulo on aiheuttanut pahoja vaikeuksia Ruotsin junaliikenteelle.

Ruotsin ratahallintokeskus on pyytänyt puolustusvoimien apua tärkeässä rautatieristeyksessä Nässjössä Etelä-Ruotsissa, Norrköpingissä Östergotlandin läänissä ja Örebron läänissä Hallsbergissa, jossa risteävät Tukholman-Oslon ja Örebron-Malmön radat.

Puolustusvoimat on luvannut lähettää taisteluihin lunta ja jäätä vastaan 300 sotilasta, 100 kullekin paikkakunnalle. On mahdollista, että armeijan apua tarvitaan vielä muissakin paikoissa.

Puolustusministeri Sten Tolgfors sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina, että Ruotsin puolustusvoimat on valmis auttamaan. Tolgforsin mukaan ensin on saatava yleiskuva tilanteesta.

Infrastruktuurista vastaava ministeri Åsa Torstensson kuvasi tilannetta ennenkuulumattoman jyrkäksi ja pahimmaksi sitten rautateiden rakentamisen. Silti Torstensson sanoi Ruotsin television Aktuellt-ohjelmassa, että maan talvivalmiutta on kohennettava.

- Ei ole hyväksyttävää, että talvikaudella emme voi luottaa junien kulkevan ajallaan. Ruotsi on talvimaa, joten luonnollisesti sen pitäisi toimia myös talvella, infrastruktuuriministeri Torstensson sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset