1. yle.fi
  2. Uutiset

Tyttöjen Talossa tytön on hyvä olla

Tyttöjen ja nuorten naisten kasvua tukeva Tyttöjen Talo haluaa tavoittaa Turussa asuvat maahanmuuttajanuoret. Samalla halutaan luoda lisää kontakteja kantasuomalaisten ja maahanmuuttajatyttöjen välille. Haasteena on luoda luottamus maahanmuuttajanuorten vanhempiin.

maahanmuuttajat
Turun Tyttöjen Talon säännöt
Turun Tyttöjen Talon säännöt paperille kirjoitettunaYLE/ Devy Nagalingam

Turun Tyttöjen Talon monikulttuurinen tyttötyö-hanke on saanut Raha-automaattiyhdistykseltä täksi vuodeksi toimintatukea 60 000 euroa, kertoo hankkeen projektijohtaja Ilona Tapanainen.

Maahanmuuttajanuorten vanhemmat ovat tervetulleita tutustumaan talon tiloihin. Tyttöjen Taloon eivät pojat pääse ja päivisin ovet ovat lukossa, kertoo Ilona Tapanainen.

Tyttöjen talon toiminnan periaatteena on antaa tytöille naisen roolimalli ja tukea kasvua naiseksi. Taloon on tervetulleita kaikki 12- 28 vuotiaat tytöt ja naiset. Turussa toiminnassa on mukana parisenkymmentä vapaaehtoista, mutta lisää naisia kaivataan mukaan, kertoo Turun Tyttöjen Talon johtaja Heljä Pitkänen. Tyttöjen talossa käy viikoittain viitisenkymmentä tyttöä ja nuorta naista.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi