Abbey Roadin studiot suojelun piiriin

Britannian kulttuuriministeri Margaret Hodge on antanut kuuluisille Abbey Roadin levytysstudioille toisen asteen suojelumääräyksen. Ministeri hyväksyi suojeluesityksen yleisön ilmaistua huolensa studioitten kohtalosta sen jälkeen, kun levy-yhtiö EMI oli ilmoittanut olevansa valmis myymään studiorakennuksen.

kulttuuri

Suojelupäätöksen tarkoituksena on varmistaa, että rakennuksen tulevaisuutta koskevassa päätöksenteossa noudatetaan erityistä huolellisuutta. Muutostöissä on kunnioittettava rakennuksen erityisluonnetta ja otettava huomioon, että rakennus on rauhoitettu.

Kulttuuriministeri Hodge totesi suojelupäätöksen yhteydessä muun muassa, että Abbey Roadin studioilla on tuotettu "maailman parasta musiikkia". Suojelun myötä halutaan varmistaa, että myös tulevat muusikkopolvet pääsevät levyttämään samoissa tiloissa kuin musiikkimaailman ikonit aikoinaan.

Studiot suojeltiin historiallisin, ei arkkitehtonisin perustein. Rakennus osoitteessa Abbey Road 3 on 1830-luvun huvila, mutta sen interiööri on jo ajat sitten muutettu alkuperäisestä.

Lähteet: YLE Uutiset