Hyppää sisältöön

GM lopettaa muskelimaasturi Hummerin valmistuksen

Amerikkalainen General Motors lopettaa sotilasmallisen maasturinsa Hummerin valmistuksen koska Hummerin myynti Kiinaan ei lopulta onnistunutkaan. Kiinan hallitus ei antanut kaupalle lupaa.

Kuva: AP Graphics Bank

Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines ei saanut Kiinan hallitukselta lopultakaan vihreää valoa kaupalle. Hummerin alasajo pannaan General Motorsin mukaan toimeen nyt hallitusti yhteistyössä työntekijöiden, alihankkijoiden ja merkkimyyjien kanssa.

Kaupasta allekirjoitettiin lopullinen sopimus tammikuun alkupuolella ja sen piti olla kaikin tavoin selvä. Kauppasumman, jota yhtiöt eivät vahvistaneet, sanotaan olleen 150 miljoonaa dollaria.

Sopimuksen allekirjoitusaikaan Kiinan hallitus ei vielä ollut antanut hyväksyntää kaupalle. Se kuitenkin epäili kiinalaisen ostajan kykyä hallinnoida Hummerin kokoista yritystä.

Bensasyöppöinä tunnettujen Hummereiden myynti on laskenut vuoden takaisesta liki 65 prosenttia: viime vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana Hummer-autoja myytiin vajaat 8 200 kappaletta.