Tampereen peruskoulujen kohtalo päätettävänä

Tampereen peruskouluverkon tulevaisuudesta tehdään päätös tänään torstaina. Monella pikkukoululla jännitetään, saavatko myös 3. ja 4. luokkalaiset jatkaa opintietään tutussa koulussa.

Hallila, Tampere
Koululainen tutkii tehtäväkirjaa.
YLE / Antti Eintola

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunnalle ehdotetaan, että se valitsisi viidestä esillä olleesta mallista B-vaihtoehdon. B-vaihtoehto jättää useaan kouluun alimmat luokat ykkösestä neloseen. Näitä ovat Hallila, Hyhky, Järvensivu, Kalkku ja Ikuri.

Lasten ja nuoren palvelujen lautakunta tekee päätöksen kouluverkosta perusopetuksen osalta.

Lukioverkon muutoksista päätti osaamis- ja elinkeinolautakunta viime viikolla.

Hallilassa vedotaan päättäjiin

Hallilan koulun vanhempainyhdistys ja Hallila-seura haluavat kiihkeästi säilyttää luokat 1.-4. luokat Hallilan koulussa. Koulupolut on järjestettävä niin, että lapsen voimat riittävät ja että koulumatka on turvallinen.

Hallilasta ei ole yhdistysten mielestä pienille koululaisille turvallisia yhteyksiä muihin kaupunginosiin. Jos turvattaisiin koulumatkoja kauemmas liikennejärjestelyin ja kuljetuksin, ei kaupungille tulisi kokonaissäästöä.

- Viidesluokkalaisen koulureppu painoi 7,5 kiloa, kun se punnittiin tavallisena koulupäivänä, jolloin mukana ei ollut esimerkiksi liikuntavarusteita. Aamun ulkolämpötila on ollut viime päivinä noin -20 astetta. Miten pitkän päivittäisen työmatkan jaksaisit kävellä tällaisissa oloissa mukanasi kantamus, joka painaa viidenneksen omasta painostasi? vetoavat yhdistykset tiedotteessaan.

Lähteet: YLE Tampere