Hyppää sisältöön

Ranskalaislähde: Arevan johtaja saamassa potkut

Ydinvoimayhtiö Arevan toimitusjohtaja Anne Lauvergeon on ranskalaisen talousnettijulkaisun mukaan saamassa potkut.

Lauvergeonin potkuista kertoi talousuutisiin keskittyvä nettijulkaisu Wansquare. Se kuuluu samaan konserniin Le Figaro -sanomalehden kanssa.

Wansquaren mukaan presidentti Nicolas Sarkozyn hallitus perustelisi Lauvergeonin erottamista Olkiluodon EPR-ydinvoimalatyömaan ongelmilla. Erottaminen saattaisi tapahtua jo lähipäivinä.

Arevan johtamat rakennustyöt ovat Olkiluodossa jo kolme vuotta alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Areva on joutunut valmistautumaan yli kahden miljardin euron tappioihin viivästysten ja vahingonkorvausten takia.

Presidentin kanslia kieltää erotuskaavailut. Areva puolestaan ei ole kommentoinut väitteitä. Arevan on määrä julkistaa viime vuoden tuloksensa 4. maaliskuuta.

Ranskan ydinvoimateollisuus on voimakkaan uudelleenjärjestelyn kourissa. Hallituksen asettaman työryhmän on määrä kertoa huhtikuuhun mennessä, miten teollisuudenala järjestellään tulevaisuudessa uudelleen. Arevan on uskottu olevan heikoilla alan muiden toimijoiden kuten EDF:n ja GDF-Suez:in puristuksessa.