1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koripallo

Koripalloilija Juho Nenonen mielii ulkomaiden kentille

Joensuun Katajan koripallojoukkueessa pelaavan Juho Nenosen toiveena on pelata joskus ulkomaiden koripallokentillä. Ensin on kuitenkin saatava päätökseen kauppatieteen opinnot Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Koripallossa juuri nyt tärkein tavoite on varmistaa Katajalle pudotuspelipaikka.

Kuva: YLE / Anneli Lujanen

Koripalloilija Juho Nenosen päiväohjelma on tiukka, aamulla yhdeksästä kymmeneen lajitreenit. Sen jälkeen kiireesti yliopistoon luennoille ja illalla jälleen harjoituksiin. Niiden jälkeen on vielä paneuduttava tenttikirjoihin.

- Kyllä se tiukkaa tekee, jossain välissä pitää ehtiä myös rentoutumaan. Opiskelut ovat sujuneet kuitenkin hyvin, kandin tutkinto on puolivälissä ja uskon valmistuvani seuraavien kahden vuoden aikana. Johtaminen on se juttu mikä kauppatieteissä kiinnostaa. Siinä on paljon samaa kuin joukkueurheilussa. Muutenkin talouselämässä ja urheilussa on paljon yhteistä, samoja lainalaisuuksia löytyy.

Espoon Hongassa koripallouransa 12-vuotiaana aloittanut Juho Nenonen pelaa nyt viidettä kautta pääsarjatasolla. Palkintokaapissa on kaksi kultaista ja yksi pronssinen suomenmestaruusmitali Hongan joukkueessa. Hopeinen mitali on tullut Joensuun Katajan riveissä. Menossa oleva kausi alkoi vaikeasti.

- Vahvistukset vaihtuivat tiheään ja tuli loukkaantumisia. Sitten vielä se alkukauden lisenssisotku, kun meidän ottelupisteet mitätöitiin. Nyt takana on viisi perättäistä voittoa, joten kevättä kohden kiristetään. Parempi näin.

Joensuun Katajan koripallomiehistö on tällä hetkellä runkosarjan kahdeksan parhaan joukossa. Tavoitteena taistelu mestaruusmitalista. Omasta kehityksestään pelaajana Juho Nenonen on tyytyväinen.

- Viime kesänä olin mukana universiadeissa, opiskelijoiden olympialaisissa, siellä meni hyvin ja alkukaudesta sain paljon vastuuta myös Katajan joukkueessa.Nyt on ollut oikein hyvä fiilis peleissä. Tässä tahti vain tiivistyy ja pelit tiukkenee henkeä ei pysty vetämään. Joten täysillä mennään. Tulevaisuuden toiveena on kokeilla pelaamista myös ulkomailla. Ennen sitä opinnot on saatava loppuun. Kun ammatti on taskussa ei tarvitse tyhjän päälle pudota uran loputtua.