1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eväsreppu

Eväsreppu: Porkkanaleipä

Tuoreen leivän tuoksua ei voita mitään. Jos leipä on vielä itse leivottua, niin leipä ei kauan vanhene.

Eväsreppu
Porkkanaleipä
YLE / Timo Nykyri
  • ½ l maitoa
  • 2 porkkanaa raasteena
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 3dl vehnäleseitä
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 4-6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl sokeria
  • 2-3tl suolaa

Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää suola ja sokeria ja porkkanaraaste. Tarkista että neste ei jäähdy liikaa ja lisää hiiva. Sekoita vehnäleseet maitoon ja lisää muut jauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota lämpimässä paikassa liiinan alla kaksinkertaiseksi. Muotoile leipä ja tee viiltoja pintaan. Pinnan voi vielä voidella kananmunalla , vedellä tai öljyllä. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Lähteet: YLE Oulu / Timo Nykyri