Varastetut pankkitiedot ajoivat veronkiertäjät tunnustamaan

Saksan päätös ostaa Sveitsiin rahansa piilottaneista saksalaisista laadittu lista on saanut veronkiertäjät tunnustamaan tekonsa. Lähes 6 000 saksalaista on jo ennättänyt tunnustaa piilottaneensa varojaan.

Ulkomaat

Tunnustusten ansiosta Saksa on saamassa ainakin puoli miljardia euroa menettämiään verotuloja, arvioi finanssialan ammattiliiton puheenjohtaja Dieter Ondracek.

Saksan hallitus päätti aiemmin tässä kuussa ostaa sille tarjotun levykkeen, jolle on talletettu Sveitsistä varastettuja saksalaisten pankkitietoja. Nordrhein-Westfalenin osavaltion talousministeriön tiedottaja kertoi perjantaina, että kauppa on tehty, mutta kieltäytyi paljastamasta kauppasummaa. Viranomaiset käyvät levykkeen tiedot nyt läpi.

Baden-Württembergin osavaltio ilmoitti puolestaan perjantaina, ettei se aio ostaa sille tarjottua toista vastaavaa levykettä. Veronkierron tunnustaneiden joukossa on eniten badenwürttembergiläisiä.

Ondracekin mukaan Saksan valtio saattaisi saada jopa miljardi euroa, jos se antaisi veronkiertäjille vuoden loppuun asti aikaa tunnustaa rahojen piilottaminen. Saksalaisten arvioidaan piilottaneen Sveitsiin jopa 200 miljardia euroa. Sveitsin hallitus sanoi torstaina, etteivät maan pankit enää jatkossa ota vastaan rahaa, josta ei ole maksettu veroja.

Lähteet: Reuters, AP