Turun sellokilpailun voittaja on selvillä

Turun yhdennentoista sellokilpailun on voittanut Tomas Nuñez-Garcés, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Hänet on kiinnitetty esiintymään muun muassa Turun musiikkijuhlilla ja Turun filharmonisen orkesterin konserteissa. Toisen palkinnon sai Jaani Helander ja kolmanneksi sijoittui Joona Pulkkinen.

kulttuuri
Tomas Nuñez-Garcés.
Tomas Nuñez-Garcés.YLE / Aleksi Hakala

Sooloesitystensä lisäksi Turun sellokilpailun voittaja Tomas Nuñez-Garcés on esiintynyt solistina sekä orkesteri- ja kamarimuusikkona. Hän soittaa myös Postiglione-kvartetissa, joka vuonna 2009 voitti kansainvälisen Night & Sun -kvartettikilpailun.

-Hän on erittäin lahjakas nuori sellisti. Hänellä on vaivattoman kevyt ja osittain virtuoosinen tekniikka. Tulkinnat olivat jo tässä vaiheessa erittäin kypsiä ja ammatillinen osaaminen erittäin vakuuttavaa, kommentoi musiikkitoimittaja Risto Nordell.

Tomas Nuñez-Garcés oli myös yleisön suosikki Turun sellokilpailussa. Hänet on kiinnitetty esiintymään Iitin, Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla sekä Saimaa Sinfonietan ja Turun filharmonisen orkesterin konserteissa.

Lisäksi YLE on kutsunut voittajan äänittämään studioonsa. Esitykset kuullaan YLE Radio 1:n M-studio-ohjelmasarjassa.

Nuñez-Garcésin opettajina ovat toimineet Jacob Lind Ahvenanmaan musiikkiopistosta, Timo Hanhinen Turun konservatoriosta sekä Hannu Kiiski ja Marko Ylönen. Hänen soittimensa on Finlandssvenska instrumentfondenin omistama Vincenzo Postiglione-sello.

Finaalissa soi Tšaikovski

Finaalissa kilpailivat Jaani Helander, Juhani Kaasinen, Iida-Vilhelmiina Laine, Tomas Nuñez-Garcés, Joona Pulkkinen ja Larimatti Punelpuro. Loppukilpailussa kilpailijat esittivät Uuno Klamin Tšeremissiläisen fantasian op. 19 sekä yhden konserton kolmesta annetusta vaihtoehdosta.

Laine ja Kaasinen olivat valinneet Robert Schumannin Konserton a-molli op. 129 ja loput finalistit Pjotr Tšaikovskin Rokokoo-muunnelmat op. 33. Finalisteja säesti Petri Sakarin johtama Turun filharmoninen orkesteri.

Turun Soitannollinen Seura järjestää Turun XII sellokilpailun neljän vuoden kuluttua eli alkuvuodesta 2014.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset