1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tennilä: Sasi ja Lindén kaupallisten asialla

Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (vas.) ihmettelee hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) vaatimusta siirtää olympialaiset ja muut suuret urheilutapahtumat Ylen kanavilta kaupallisille kanaville. Myös viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) ajaa Tennilän mukaan kaupallisten toimijoiden etua.

Yleisradion hallintoneuvostossa istuvan Tennilän mukaan olympialaisten ja muiden suurten urheilutapahtumien välittäminen kaikkien suomalaisten nähtäväksi on Ylelle määrätyn julkisen palvelun toteuttamista.

- Sasin esitys veisi siihen, että olympialaisia ja muita isoja urheilutapahtumia voisivat seurata vain ne, joilla on varaa maksaa. Samalla lajien kirjoa kapenisi, Tennilä sanoo.

Tennilän mukaan Yleisradio välittää useiden kymmenien urheilulajien tapahtumia mainosrahoilla toimivien kaupallisten toimijoiden ollessa kiinnostuneita vain suurten yleisömäärien lajeista.

Myös kokoomuslainen viestintäministeri Suvi Lindén on Tennilän mukaan vahvasti kaupallisten toimijoiden asialla.

- Toivottavasti kuitenkin löytyy riittävän laaja poliittinen rintama turvaamaan Ylen aseman ja siten suomalaisen tiedonvälityksen ylikansallisen viihdevyöryn voimistuessa, Tennilä kirjoittaa tiedotteessaan.