Vapaavuori puolustelee lumenluontikehotustaan

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) puolustaa kehotustaan luoda lumet katoilta. Vapaavuoren mielestä viranomaiset ovat korostaneet myös työturvallisuutta. Vain pari päivää Vapaavuoren antaman lumenluontikehotuksen jälkeen ainakin kolme ihmistä on saanut surmansa kattojen lumitöiden yhteydessä.

Kotimaa
Jan Vapaavuori
YLE

Lumenluontitöissä muutaman päivän aikana kuolleista yksi sai surmansa pudottuaan katolta ja kaksi muuta menehtyivät katolta pudonneiden lumien alle.

Ihmisiä lumitöihin kehottanut asuntoministeri Jan Vapaavuori ei suoraan niele kritiikkiä, vaan sanoo, että viranomaiset ovat korostaneet työturvallisuutta lumitöissä.

- Pitää muistaa, että kaupunkilais- tai maalaisjärjen käyttö on sallittua. Pitäisi olla itsestään selvää, että katolle meneminen ilman asiantuntemusta ja tarpeellisia turvajärjestelyjä on asia, jota itse kunkin pitää miettiä, asuntoministeri Vapaavuori kertoo.

Keskustelu lumenluontikehotuksesta on äitynyt muotoon, jonka mukaan ministeriä vaaditaan jopa jättämään tehtävänsä.

- Sanoisin, että ellen kattojen rakennejärjestelyistä vastuullisena ministerinä olisi kiinnittänyt huomiota tähän, niin huomattavasti isommista laiminlyönneistä olisi ollut kysymys, Jan Vapaavuori toteaa.

Lähteet: YLE Uutiset