Kristiinankaupungissa pääsee taas pulahtamaan altaaseen

Kristiinankaupungin vanha uimahalli tuhoutui tulipalossa nelisen vuotta sitten. Kauan odotettu uusi halli avattiin maanantaina. Oven takana oli jonoa jo aamulla.

uimahallit
Uinti
Syyslomalla moni lapsi ui. Tropiclandiassa kävijäennätyksiä lyödään aina syyslomien aikaan.Juha Kemppainen / YLE

Kristiinankaupungin uusi uimahalli sai ensimmäisiltä käyttäjiltään kiitettävän arvosanan. Kaupunkilaiset ovat olleet kohta neljä vuotta ilman omaa uimahallia, koska vanha tuhoutui tulipalossa vuonna 2006. Uutta uimahallia onkin odotettu kuin kuuta nousevaa.

Ensimmäisellä viikolla uimahallin kävijämäärää rajoitetaan siten, että uimareita otetaan sisään tietty määrä porrastettuihin aikoihin. Monet varmistivatkin uimahalliin pääsyn tulemalla paikalle jo ennen ovien avaamista. Jonottamassa oli kolmisenkymmentä uimaria.

Kävijöiden porrastamiseen on käytännöllinen syy.

- Emme halunneet , että heti alussa kävijöitä olisi liikaa. Kaikki on meille uutta. Paitsi rakennus myös uimavalvojat ja muu henkilökunta ovat työssään uusia, joten halusimme pehmeän aloituksen, kertoo Kristiinankaupungin sivistys- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Sven Rosendahl.

Uusi uimahalli maksoi noin seitsemän miljoonaa euroa. Käyttäjinä ovat kristiinankaupunkilaisten lisäksi lähikuntien asukkaat. Hiihtolomaviikon alku tosin toi tänään uimareita Jyväskylästä asti.

Lähteet: YLE Pohjanmaa