1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jay Leno palaa televisioon - NBC:n odotukset korkealla

Jay Leno palaa maanantaina The Tonight Show'n isännäksi Yhdysvalloissa. Tv-kanava NBC toivoo Lenon nostavan myöhäisillan ohjelman takaisin suosioon sen jälkeen, kun se katsoi Conan O'Brienin epäonnistuneen show'n vetäjänä.

Kuva: Reuters-TV

Hieman yli kuukausi sitten Conan O'Brien jätti tehtävänsä The Tonight Show'n isäntänä, koska ei hyväksynyt NBC-kanavan päätöstä siirtää Jay Leno takaisin ohjelman vetäjäksi. Tätä ennen Lenon aikaisemmassa illassa esitetty The Jay Leno Show lopetettiin huonojen katsojalukujen takia. O'Brien ei halunnut palata takaisin myöhempään lähetysaikaan ja neuvottelujen jälkeen NBC maksoi hänelle miljoonien erorahan.

Talk show -isäntien kohun jälkeen tv-kanava on kerännyt ennätysyleisöjä Vancouverin talviolympialaisten takia. Kisojen päätyttyä kanava yrittää pitää kiinni katsojistaan ja suurimmat paineet kohdistuvat Jay Lenon The Tonight Show'hun. Lenon uskotaan päihittävän kilpailevan CBS-kanavan David Lettermanin show'n aikuiskatsojissa, mutta kisasta tulee tiukempaa, kun otetaan huomioon kaikki amerikkalaiskatsojat.

Jay Lenon paluuta on pyritty helpottamaan ainakin ensimmäisen viikon nimekkäällä vieraslistalla. Isännän haastatteluun ovat tulossa esimerkiksi varapresidentiksi ehdolla ollut Sarah Palin, American Idol -tuomari Simon Cowell ja Twilight-elokuvien tähti Kristen Stewart.