HPK:n ykköskenttä liian vahva Narripaidoille

Kotijoukkue HPK latoi reilussa 11 minuutissa kolme maalia ohi Jokerivahti Juuso Riksmanin ja löi sillä alkutahdit ottelun voitolle. Voittomaalin 4 - 3 ja samala illan toisen osumansa laukoi päätöserän puolivälissä isäntien Joonas Vihko.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)

Avauserä HPK:n juhlaa

Kotijoukkue HPK palasi Olympiatauolta selvästi Jokereita terävämmin liigakarkeloihin. Hannu Jortikan mainostetussa luistelukoulussa, narripaitojen luistin oli jäänyt dieselvaihteelle ja kotijoukkue luisteli helposti vierailta karkuun. Kolmannen takaiskumaalin jälkeen, ajassa 11.11, Jokerivahti Juuso Riksman teki tilaa Mikko Strömbergille. Hän onnistui pitämään maalinsa loppuerän koskemattomana, ja näin erätauolle poistuttiin kotijoukkueen 3 - 1 johtolukemissa.

Ylivoima yski

Toisen erän alkuun HPK:lle tarjottiin mahdollisuutta jopa ottelun ratkaisemiseen, kun joukkue sai pelata minuutin verran viidellä kolmea vastaan. Jokeripakka kesti alivoiman hyvin, ja pysyi pelissä mukana. Isännät loivat vieraita enemmän maalipaikkoja ottelun toisessa erässä, mutta maalit jäivät odottamaan päätöserää, jonne lähdettiin HPK:n kahden maalin johtolukemissa.

Jokerit nousee tasoihin

Ottelun päätöserään Jokerit tuli vahvasti. Kahdella nopealla maalilla joukkue nousi erän alussa tasoihin ja HPK:n valmennus oli pakotettu aikalisään, kun erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia. Aikalisä rauhoitti kotijoukkueen pelaamista, mikä huipentui erän puolivälissä Joonas Vihkon laukomaan voittomaaliin. Jokerirynnistyksestä huolimatta muita maaleja ei tehty, ja näin sarjapisteet jäivät Hämeenlinnaan maalein 4 – 3 (3-1 , 0-0 1-2).

Rautakorpi: Taisteluvoitto

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui joukkueensa esitystä avauserässä. - Avauserä oli meltä hyvä. Luistin kulki ja uskallettiin pitää kiekkoa paljon. Toisessa erässä kahden miehen ylivoima ei toiminut, mikä lamaannutti meidän pelaamista.

- Kolmannen erän alkuun tuli kaksi nopeaa maalia vastustajalle meidän omista virheistä. Aikalisällä piti rauhoittaa joukkuetta ja sen jälkeen joukkue uskalsikin jälleen pelata. Tulos on tärkein tässä vaiheessa ja taistelun kautta maalin voitto meille, päätti Jukka Rautakorpi

Jortikka: Oltiin huonoja alussa, kaikki

- Tultiin huonosti valmistautuneen peliin tauon jälkeen ja otan sen oman piikkiini. Olimme erittäin huonoja alussa maalivahtia myöden. Oli murheellista, kun lähes joka kuti meni maaliin. Jäähyjä tuli myös avauserään liian paljon.

- Toisessa erässä parannettiin pelaamista ja päätöserässä oltiin jo hyvin mukana pelissä. En ole tyytyväinen missään tapauksessa. Paljon parempaan joukkueen pitää pystyä, puhisi Hannu Jortikka.

HPK:n ykkönen latoi maaleja

Kotijoukkueen ykköskenttä teki joukkueen maaleista kolme. Kaksi maalia viimeistellyt Joonas Vihko myönsi avauserän olleen joukkueelta hyvää pelaamista, mutta sitten homma lopahti. Ylivoima viidellä kolmea vastaan oli melkoista läpsyttelyä toisen erän alussa ja siitä ote kirposi. Päätöserän alussa meiltä loppui liike ja Jokerit pääsi tasoittamaan. Voittomaalissa, päätin laukoa pakin jaloista ja tällä kertaa meni perille asti, myhäili Joonas Vihko ottelun jälkeen.

Lähteet: YLE Häme / Ari Lahti