1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bussilakko vaikeuttaa koulumatkoja

Auto- ja kuljetusalan lakko vaikeuttaa monien koululaisten ja opiskelijoiden koulumatkoja. Esimerkiksi Vantaan kaupungilla ei ole mahdollisuutta järjestää korvaavia kuljetuksia. Koulut toimivat normaalisti lakosta huolimatta.

Kotimaan uutiset
Koululaisia menossa taksin kyytiin.
YLE / Petri Aaltonen

Vantaan kaupungin verkkosivujen mukaan oppilas tai huoltaja voivat sopia koulun kanssa korvaavien opintojen järjestämisestä, jos lakko jatkuu pitkään ja kouluun pääsy on ylivoimaista.

Myöskään Espoo ei ainakaan toistaiseksi järjestä koululaisille korvaavia kuljetuksia. Soukan koulun rehtori Reijo Qvintus uskoo, että oppilaat pääsevät kouluun melko hyvin. Moni oppilas asuu koulun lähistöllä, ja busseistakin kulkee noin puolet.

- Olemme joustavia. Jos oppilas vaikka myöhästyy, emme ole vihaisia, Qvintus kuvailee.

Rehtorin mukaan lapsen huoltaja voi anoa poissaoloa, jos kouluun pääsy on lakon vuoksi mahdotonta. Oppilaalle annetaan myös tukiopetusta, jos hän jää lakon takia jälkeen opetuksesta.

Soukan koulu on evakossa Otaniemessä, mutta bussilakko ei koske oppilaiden poikkeuskuljetuksia Soukasta Otaniemeen. Myös erityislasten taksikuljetukset ovat lakon ulkopuolella.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi