1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vapaaehtoistyö

SPR etsii uusia vapaaehtoisia uusin keinoin

Innostus syvää sitoutumista vaativaan vapaaehtoistoimintaan on hiipunut. SPR vastaa haasteeseen uudella promo-koulutuksella.

Riitta Asilainen ja Ilkka Järvinen harjoittelevat ensiaputaitoja. Kuva: YLE / Ahti Koskinen

Punainen Risti kaipaa uusia vapaaehtoisia työntekijöitä. Esimerkiksi uudenlaisen koulutuksen toivotaan houkuttelevan varsinkin nuoria vapaaehtoisia. Promo-koulutuksessa eri toimintaryhmien, kuten ensiapu- ja nuorisoryhmien vetäjät saavat ensin yhteisen koulutuksen ja sitten oman alansa kohdennetun koulutuksen.

Uusia vapaaehtoisia tulee myös muiden auttamismuotojen kautta. Riitta Asilainen halusi ensin auttaa luovuttamalla verta.

- Olen luovuttanut myös luuydintä ja olen pelastanut sillä jonkun hengen eli antanut mahdollisuuden elää. Minä haluan auttaa ihmisiä tälla lailla pyyteettömästi.

Halu auttaa ajoi Asilaisen myös promo-koulutukseen. Hän on tuleva nuorisopromo. Hän on jo miettinyt miten uusia vapaaehtoisia käsipareja tullaan kalastamaan Mikkelin osastoon.

- Markkinointi on kaikkein paras tapa. Eli mennään vaikka kouluille ja festareille. Mennään sinne missä nuoret on. Siitä se lähtee, tuumaa Asilainen.

SPR:n Mikkelin osastossa on tällä hetkellä viitisensataa jäsentä.