Abraham Lincoln jahtaa vampyyrejä elokuvassa

Tim Burton aikoo tuottaa elokuvan, jossa Yhdysvaltojen tunnetuimpiin kuuluva presidentti Abraham Lincoln jahtaa vampyyrejä. Käsikirjoituksen takana on kirjailija, joka on aikaisemmin yhdistänyt zombiet ja Jane Astenin romaanin tapahtumat samaan tarinaan.

viihde

Seth Grahame-Smithin tuoreessa Abraham Lincoln: Vampire Hunter -kirjassa tunnettu presidentti on kirvestä heittävä, koulutettu vampyyrintappaja. Kirjan tapahtumat lähtevät käyntiin Lincolnin lapsuudesta, kun hänen äitinsä murhataan ja hän vannoo kostavansa tämän. Tarinassa annetaan myös uusia näkökulmia Yhdysvaltojen sisällissotaan ja Lincolnin salamurhaan Valkoisessa talossa.

Tim Burton ja Tim Bekmambetov aikovat työstää nyt Abraham Lincoln -tarinasta elokuvaversion yhdessä Jim Lemleyn kanssa. Kolmikko tuotti yhdessä 9-animaatioelokuvan, joka julkaistiin viime syksynä.

Käsikirjoituksen tekijän Seth Graham-Smithin aikasempi menetyskirja oli Pride and Prejudice and Zombies, jonka tarinassa yhdistyvät zombiet ja Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -klassikkokirjan tapahtumat. Hollywood on jo työstämässä kirjasta elokuvaa, jonka tuottajaksi ja ohjaajaksi on pestattu näyttelijänä paremmin tunnettu Natalie Portman.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset