1. yle.fi
  2. Uutiset

Katon lumikuorma ajoi Espoossa päiväkodin evakkoon

Espoolainen päiväkoti Kahiseva Viherlaaksossa jouduttiin sulkemaan keskiviikkoaamuna, kun lumikuorma sai katon natisemaan. Päiväkodin lapsista osa haettiin kotiin, osa vietiin muihin lähistön päiväkoteihin.

Kotimaan uutiset

Päiväkotilaiset olivat parhaillaan aamu-ulkoilulla, kun henkilökunta huomasi kallistumia ja vääntyneitä rautoja rakennuksen kuistissa.

Päiväkodin katolla oli raskas lumikuorma. Tämänhetkisen arvion mukaan vauriot aiheutti katon yhden lappeen tyhjentyminen lumesta. Sisäänkäynti suljettiin saman tien ja alue eristettiin. Tarkemmissa tutkimuksissa sisäseinissä havaittiin halkeamia ja keittiön katto nitisi.

Ostopäiväkoti Kahisevan 60 lasta tai päiväkodin henkilökunta eivät vahingoittuneet mitenkään tapauksessa. Osa vanhemmista pystyi hakemaan lapsensa kotiin heti, osa sijoitettiin lähistön muihin päiväkoteihin. Toistaiseksi Kahisevan päiväkodin lapset ovat päivähoidossa Tenava Pikkuketussa, Tenava Oravanpojassa sekä Viherkallion päiväkodissa.

Suunnittelija ja tilakeskuksen rakenneinsinööri tekevät huomenna torstaina päiväkodissa tarkastuksen, jossa selvitetään tarvittavat korjaukset ja mahdollisen käyttökiellon kesto.

Espoossa päiväkotien ja koulujen kattoja on puhdistettu lumesta helmikuun viimeisestä viikosta alkaen. Kiinteistöjen lumenpudotuksesta päätetään alueittain, ja työtä tehdään kiireellisyysjärjestyksessä.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi