Painonvartijat ryhtyy mainostamaan itseään McDonald'sin annoksissa

Laihdutusjärjestö Weight Watchers on liittoutunut pikaruokaketju McDonald'sin kanssa Uudessa-Seelannissa. Sopimus on joidenkin laihduttajien ja valistajien mielestä vaikea niellä.

terveys

Weight Watchers (Painonvartijat) saa tunnuksensa kolmeen McDonald'sin ateriaan Uudessa-Seelannissa. Jokaisessa tällaisessa annoksessa on 6,5 painopistettä. Vuorokauden enimmäispisteet vaihtelevat 18:sta 40:een.

Weight Watchersin mukaan ihmiset onnistuvat paremmin laihduttamaan, kun heidän ei tarvitse kieltäytyä kokonaan itsensä hemmottelusta. WW:n edustaja Chris Stirk sanoi New Zealand Herald -lehdelle, että McDonald's on tehnyt vastaavanlaisia sopimuksia ravintolaketjujen kanssa Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Uuden-Seelannin Lihavuuden vastustamisjärjestön edustaja sanoi, että WW:n suositus voi olla hyväksyttävissä, jos se saa McDonald'sin asiakkaat valitsemaan vähäkalorisempia annoksia. Tohtori Robyn Toomath kuitenkin pitää todennäköisempänä, että ihmiset Weight Watchersin rohkaisemina rupeavat käymään McDonald'silla syömässä tavallisia annoksia.

Weight Watchersin verkkosivuilla jäsenten kommentit menevät ristiin. Toisten mielestä järjestön pitäisi hävetä, toiset luottavat laihduttajien omaan arvostelukykyyn.

Lähteet: AFP