1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Päiväkoti Kahiseva ei ole vaarassa romahtaa

Lumen painosta vaurioitunut päiväkoti Kahiseva Espoon Viherlaaksossa on toistaiseksi käyttökiellossa. Espoon rakennusviranomaiset ovat tutkineet rakennuksen vaurioita tänään ja päättävät lähipäivinä, kauanko käyttökielto jatkuu.

päivähoito
Päiväkoti Kahiseva Espoon Viherlaaksossa.
Päiväkoti Kahisevan katolta pudotettiin lunta torstaina.YLE

Päiväkoti evakuoitiin eilen aamulla katon romahdusvaaran takia. Romahdusvaaran aiheutti katolle kertynyt lumi.

Rakenneinsinööri Pertti Hakamäki Espoon kaupungilta kertoo, että vaikka päiväkodin sisäseiniin on syntynyt pieniä halkeamia, eivät ne aiheuta sortumisvaaraa.

– Varsinaista syytä huoleen ei ole. Tietysti me käymme vielä tuolla vesikaton sisällä katsomassa onko ristikoissa tapahtunut jotain mutta se, mitä näimme sisällä, ei ole huolestuttavaa.

Hakamäen mukaan on tyypillistä, että katto saattaa hieman liikahdella, kun rakennuksen toisesta päästä putoaa yhtäkkisellä liikkeellä suuri massa lunta,

– Se aiheuttaa pienen heijari-ilmiön ja siitä taas johtuu, että kevyisiin väliseiniin on tullut halkeamia.

Hakamäki kuitenkin korostaa, että on hyvä olla varovainen ja pyytää viranomaiset tarkistamaan tilanteen, mikäli epäilee katolla olevan liikaa lunta.

Vanhemmat huolestuivat katon rätinästä

Päiväkodin johtaja Tuija Kaarna kertoo, että henkilökunta ja lapset poistuivat rauhallisesti rakennuksesta keskiviikkoaamupäivänä, kun katto alkoi rätistä.

– Täällä sattui olemaan sellaisia vanhempia juuri käymässä, jotka ovat alan ammattilaisia ja he kokivat, että on vaarallista jäädä rakennuksen sisälle.

Lapsille talosta poistuminen selitettiin leikiksi.

– Katselimme siinä ulkona palomiehiä päiväkodin katolla. Naapuritalon asukkaat tarjosivat mahdollisuuden mennä vessaan ja lämmittelemään.

Toistaiseksi Kahisevan 60 lasta on sijoitettu kolmeen lähistön päiväkotiin.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi