1. yle.fi
  2. Uutiset

Työnantajat tahtovat ahtaajalakon pakkosopua

Elinkenoelämän keskusliitto arvostelee voimakkaasti ahtaajien lakkoa. Työnantajaliiton mielestä pienet avainryhmät pitäisi voida pakottaa neuvotteluissa sopuun.

talous
EK:n hallituksen puheenjohtaja Sakari Tamminen.
YLE

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vaati työrauhajärjestelmän uudistamista. EK:n johto purki kiukkuaan satamissa lakkoilevaan AKT:hen ja sen puheenjohtajaan Timo Rätyyn.

Viesti oli se, että ahtaajien työtaistelulla pieni avainryhmä romuttaa häikäilemättömästi jo ennestään kriisissä olevan Suomen talouden.

EK:n hallituksen puheenjohtaja Sakari Tamminen vaati muutoksia koko työrauhajärjestelmään. Hän patistaa hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä pikaisiin toimiin, jotta AKT:n kaltaiset liitot voitaisiin pakottaa sovintoon vaikka väkisin.

EK:ssa kehuskeltiin tänään niitä ammattiliittoja, jotka ovat jo sopineet maltillisista palkankorotuksista ja kauhisteltiin erityisesti AKT:n vaatimuksia irtisanomisrahoista.

Mitään sinänsä uutta EK:n vaatimukset työrauhajärjestelmän tiukentamisesta eivät kuitenkaan ole.

Pakkosovintokin on pulpahtanut työnantajien listoilla säännöllisin väliajoin ennenkin, kun tilanteet työmarkkinoilla ovat kärjistyneet vaikeiksi lakoiksi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi