Silja Europa saapui Tukholmaan

Kuutisen tuntia aikataulusta myöhässä oleva Silja Europa on saapunut Tukholmaan. Palatessaan Turkuun yöllä alus ei pysähdy Maarianhaminassa..

Silja Europa

Europa saapui Tukholmaan noin kello 13 Suomen aikaa, ja sen arvioitu lähtöaika Turkuun on 14.15 Suomen aikaa. Laiva ajaa suoraan Turkuun eikä pysähdy Ahvenanmaalla. Silja Europan arvioitu saapumisaika Turkuun on kello 01.15. Laivan arvioitu lähtöaika Turusta on 02.30.

Tunnelma laivalla on hyvä ja rauhallinen, kertoi YLE Turun laivalta tavoittama matkustaja ennen puoltapäivää.

- Täällä on tarjottu ilmaista aamupalaa matkustajille, ja tunnelma on leppoisa. Välillä kuljimme aivan kävelyvauhtia, mutta nyt Tukholman sisäsaaristossa jää on niin rikkonaista, että laiva pääsee hyvin kulkemaan.

Silja Europa pääsi torstai-iltana lähtemään Turun satamasta reilun tunnin myöhässä. Se odotti Vikingin matkustajia, joita otettiin mukaan niin paljon kuin alukselle mahtuu.

Laivan henkilökunnan kertoman mukaan Silja Europalla on 2300 matkustajaa.

Silja Galaxyn Saaristoristeilyt (Turku-Ahvenanmaa-Turku) on peruttu ja Galaxyn 23-tunnin risteilylle (Turku-Tukholma-Turku) ei myydä paikkoja.

Kolmisen tuntia myöhässä Turkuun perjantaina aamupäivällä saapunut Silja Galaxy ajaa Turusta suoraan Tukholmaan eikä pysähdy Ahvenanmaalla. Saapumisaika Tukholmaan ilmoitetaan myöhemmin.

Lähteet: YLE Turku