Skidisti sankari koukuttaa lapset lyhytelokuvilla

Kotimaiset lyhytelokuvat tempaavat mukaansa lapsiyleisön Skidisti sankari-tapahtumassa. Elokuvien pääosassa on arjen sankaruus.

lapset (perheenjäsenet)
Gorilla on elokuva 6-vuotiaasta tarmokkaasta Allista.
Gorilla on elokuva 6-vuotiaasta tarmokkaasta Allista.YLE Keski-Suomi / Niina Ryyppö

Jyväskylän kaupunginkirjastoon kokoontui torstaina pieniä ja isoja elokuvan ystäviä. Skidisti-sankari tapahtumassa katseltiin kuusi lyhytelokuvaa ja lapset pääsivät myös viestinnän opiskelijoiden järjestämään elokuvatyöpajaan. Työpajassa pohdittiin sankaruuden syvintä olemusta.

- On olemassa sarjakuvasankareita, synttärisankareita, poliiseja, palomiehiä ja urheilusankareita. Sankarin tittelin voi saada myös oma isä tai äiti, kuvailivat työpajassa häärineet 4-8-vuotiaat tytöt ja pojat.

Työpajan ohjaaja Ilse Tervonen muistutti lapsia arjen sankaruudesta.

- Ei välttämättä tarvitse olla supersankari, voi olla arjen sankari tai ihan minkälainen sankari tahansa. Sankaruutta on monenlaista, eikä sankaruus vaadi edes isoja tekoja, kertoi Tervonen.

Skidisti sankari-tapahtumaan liittyy myös näyttelykokonaisuus, jossa on esillä elokuvien lavasteita, pukuja ja valokuvia. Näyttely on avoinna Jyväskylän kaupunginkirjastossa 19.3. saakka.

Skidisti sankari-kokonaisuus perustuu Suomen elokuvasäätiön, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEK:n ja Suomen elokuvakontaktin käynnistämään Skidisti-hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää kotimaisen laadukkaan lastenlyhytelokuvan tarjontaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi