Lahden suurmäki kaipaa jatkossakin kohentamista

Lentomäkien jälkeen yksi maailman haasteellisimmista hyppyrimäistä hyppääjille on Lahden suurmäki, joka ei turvallisuutensa puolesta tule koskaan valmiiksi. Salpausselän mäkikilpailun johtaja Mika Jukkara kertoo, että mäki kaipaa edelleen uutta tuulisuojausta ja muuntelua ollakseen muun muassa ajanmukainen MM-mäki.

mäkihyppy
Mäkikilpailun johtaja Mika Jukkara ei uskaltaisi enää hypätä Lahden suurmäestä.YLE / Lahti

Viikonlopun Salpausselän kisoissa hyppyrimäen huipulla näyttää hyvältä.

- Tuuli on viikon aikana vaihtanut suuntaa hyppyrimäen taakse ja on hivenen voimistunut, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että suurta huolta ei ole, aprikoi mäkikilpailun johtaja Mika Jukkara toiveikkaana.

Salpausselällä mäkikisojen läpiviemistä helpottaa uusi tuulikompensaatiojärjestelmä.

- Jos tuuliolot muuttuvat kilpailun aikana, lähtöpuomia voidaan siirtää, eikä kilpailua tarvitse käynnistää uudelleen.

Oikea mies voittaa?

Mika Jukkara luottaa tuulikompensaatiojärjestelmään. Hänen mukaansa syksyllä pidetyissä kesäGP-kisoissa järjestelmän laskukaavoja muuteltiin ja niiden luotettavuutta paranneltiin.

- Hyvään suuntaan ollaan menossa ja yleisö voi kyllä Salpausselällä luottaa siihen, että oikea mies voittaa tuulioloista riippumatta, vakuuttaa Jukkara.

Mäkikilpailun johtajan rooliin kuuluu hoitaa etukäteen mäki ja organisaatio toimintakuntoon. Kilpailun aikana johtaja voi hengittää vapaasti, mikäli tuuli pysyy aisoissa.