HOK-Elanto luopuu Valion perusmaitojen myynnistä

Suomen suurin osuuskauppa HOK-Elanto ryhtyy myymään Arla Ingmanin maitoa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Valion maidot poistuvat valikoimista erikoismaitoja lukuun ottamatta.

Kuva: YLE / Juha-Pekka Inkinen

S-marketit, Prismat ja Alepat myyvät Valion rasvatonta maitoa ja kevyt- ja kulutusmaitoa niin kauan kuin niitä riittää hyllyissä. HOK-Elanto perustelee siirtymistä Arla Ingmanin maitoihin halvemmalla hinnalla ja logistisilla eduilla.

Maidontuottajat ovat ottaneet uutisen vastaan tyrmistyneinä. Heidän mukaansa Arla Ingman horjuttaa suomalaista maidontuotantoa halvalla ruotsalaisella tuontimaidolla.

SOK:n mukaan S-ryhmän myymälöissä myynnissä olevat Arla Ingmanin tuotemerkillä myytävät tuoremaitotuotteet ovat suomalaista alkuperää. Lisäksi kaupoista on löytynyt viime vuodesta lähtien Arlan tuotemerkillä myytävää ruotsalaista maitoa.

Pääkaupunkiseudulla on 143 HOK-Elannon myymälää, ja se myi viime vuonna noin 50 miljoonaa litraa maitotuotteita. Puolet myydyistä tuotteista oli Valion valmistamia, lehti kirjoittaa.