Paavi Johannes Paavali II:sta pyhimys?

Edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n julistaminen pyhimykseksi on jälleen lähempänä. Ranskalainen nunna sanoo parantuneensa Parkinsonin taudista rukoiltuaan kuollutta paavia.

Ulkomaat

Mikäli Vatikaani katsoo ihmeen todistetuksi, Johannes Paavali II voidaan julistaa autuaaksi, mikä edeltää pyhimykseksi julistamista.

Sisar Marie Simon-Pierre kertoo sairastaneensa Parkinsonin tautia viisi vuotta. Lääketiede ei tunne parannuskeinoa vapinaa ja lihasheikkoutta aiheuttavaan neurologiseen tautiin, mutta nunna kertoo parantuneensa toissa kesänä, kun hän ja hänen toverinsa olivat rukoilleet yön ajan Johannes Paavali II:n apua. Paavi oli kuollut kaksi kuukautta aiemmin.

Hautajaisten aikana Vatikaanin Pietarinkirkon eteen kokoontuneet katolilaiset vaativat, että paavi oli julistettava pyhimykseksi heti. Katolilaisella kirkolla on kuitenkin prosessille sääntönsä, jotka vaativat kahta todistettua ihmetekoa. Yleensä se on juuri sairaan parantaminen kuoleman tuolta puolen.

Sisar Marie Simon-Pierre kertoo, ettei tauti ole palannut eikä hän ole tarvinnut mitään lääkkeitä. Ihmeparantumista tutkineen papin mukaan hänen lääkärinsä ovat täysin ymmällään hänen toipumisestaan.

47-vuotias nunna työskentelee nykyisin hoitajana Pariisin lähellä sijaitsevan sairaalan synnytysosastolla.

Lähteet: YLE Uutiset