1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ruusut

Kuka saa naistenpäiväruusut tänä vuonna?

Naistenpäivän kunniaksi Radio Häme käy maanantaiaamuna klo 8.40 pimputtamassa ovikelloa erään hämäläisnaisen luona. Hänet on poimittu radion kuulijoiden ehdotusten joukosta.

Hämeenlinnalainen hieroja Raila Tuukkanen sai Radio Hämeen ensimmäiset naistenpäiväruusut vuonna 2006. Kuva: YLE / Häme

Radio Häme on jo neljänä vuotena käynyt jakamassa Naistenpäivän kunniaksi kymmenen pitkävartista punaista ruusua sille henkilölle, joka on poimittu radion kuulijoiden tekemien ehdotusten joukosta.

Vuosi vuodelta ehdotusten määrä on kasvanut. He kaikki ovat aivan varmasti ruusujen arvoisia. Monet nimet tuntuvat kuulijoiden perusteluiden mukaan olevan sellaisia naisia, jotka ovat luoneet hyvää ympärilleen ja koskettaneet useita ihmisiä, jopa joukkoja.

Myös superäitejä on joukossa joka vuosi. Siis heitä, jotka ovat kunnialla kasvattaneet lapsikatraan pärjäämään maailmalla.

Viime vuonna Juha Paaso ja Miki Wallenius kävivät koputtamassa aamutuimaan Iittlassa asuvan eläkkeellä olevan opettajan Vuokko Vaaramon ovea. Valkohiuksinen kansankynttilä oli vuosikymmenien takaisen luokkansa mielestä ruusujen arvoinen.

Vuonna 2008 ruusut menivät turenkilaiselle Pirjo Maunulalle, joka on koko sydämestään autonainen. Hän ajaa ammatikseen Lopen kirjastoautoa ja autot ovat kuuluneet hänen elämäänsä aina.

Vuonna 2007 ruusuryhmä eli Mari Siltanen ja Miki Wallenius astuivat vielä raskaana olevan Tiina Pirisen pihamaalle Tervakoskelle juuri valmistuneen omakotitalon pihamaalle.

Sinä vuonna kuulijoiden ehdotuksissa korostui usein arjen ahkera ahertaja ja sellainen oli myös tämänkertainen ruusujen saaja.

Ensimmäisen kerran ruusut etsivät omistajaansa vuonna 2006. Tuolloin radion eräs kuulija, Kaarina Sohlman, ehdotti hämeenlinnalaista hieroja Raila Tuukkasta.

Kaarina perusteli ehdotustaan seuraavasti: Huumorintajuinen Raila hoitaa sekä ruumiin, että sielun. Hän löytää ihmisestä ne kipeimmätkin lihassolmut ja samalla hoituvat myös henkiset hämmingit elämänkokemuksen myötä.

Hieroja Raila Tuukkanen saikin täysin yllättäen tuhdin ruusukimpun Radio Hämeen miehiltä Esa Viherältä ja Miki Walleniukselta.

Vaan kenen nimi piirtyy ruusunsaajien listaan vuonna 2010? Se kuullaan suorassa lähetyksessä klo 8.40 kun ruusuja kantaa Markku Karvonen.