Liisa Ihmemaassa keräsi katsojia ja ennätyksiä

Perjantaina ensi-illassa ollut Tim Burtonin 3D-elokuva Liisa Ihmemaassa on tehnyt erittäin hyvän avaustuloksen maailmalla. Leffa oli katsotuin Pohjois-Amerikassa rikkoen ennätyksiä. Elokuva tiputti myös lähes kolme kuukautta maailman katsojalistan kärjessä olleen Avatarin ykköspaikalta.

viihde
Walt Disney Studios Motion Pictures

Liisa Ihmemaassa keräsi ensi-iltaviikonloppunaan lipputuloja Pohjois-Amerikassa yli 116 miljoonaa dollaria. Kyseessä on kaikkien aikojen kuudenneksi paras avaustulos Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Disneyn odotukset reippaasti ylittänyt avaus oli myös paras vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, joka on perinteisesti hiljaista aikaa suurien elokuvien ensi-illoille. Ensimmäisen viikonlopun tulos oli myös paras elokuvalle, joka ei ole jatko-osa.

Liisa Ihmemaassa avasi Pohjois-Amerikassa myös paremmin kuin kaikkien aikojen tuottoisin elokuva Avatar, joka keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan joulukuussa 77 miljoonaa dollaria. Johnny Deppin tähdittämä leffa nousi katsotuimmaksi myös koko maailmassa ja tiputti Avatarin listan kärjestä, missä se pysytteli 11 viikkoa putkeen.

Liisa ihmemaassa saa ensi-iltansa Suomessa 12. maaliskuuta.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset