Hyppää sisältöön

LittFestille uusi taiteellinen johtaja

Palkittu suomenruotsalainen kirjailija Monika Fagerholm on valittu kirjallisuustapahtuma Vaasa LittFest Vasan vuoden 2010 taiteelliseksi johtajaksi. Fagerholm seuraa tehtävässä kirjailija Anja Snellmania.

Kuva: Ulla Montan / Kustannusosakeyhtiö Teos

Vaasa LittFestin vuoden 2010 taiteellinen johtaja Monika Fagerholm on Pohjoismaiden arvostetuimpia kirjailijoita. Hänen läpimurtoteoksen "Ihanat naiset rannalla" oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 1994. Fagerholmin kolmas romaani "Amerikkalainen tyttö" oli myynti- ja arvostelumenestys, ja sille myönnettiin muun muassa Ruotsin merkittävin kirjallisuuspalkinto August vuonna 2005.

Vaasa LittFest Vasa on kaksikielinen kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään ensi marraskuussa jo kymmenettä kertaa. LittFestiin osallistuvien kirjailijoiden nimet varmistuvat kevään aikana.

Monika Fagerholm kertoo ottavansa yllättyneenä ja iloisena vastaan tehtävän Vaasassa, josta hänen äitinsä suku on kotoisin.

- Kirjoitan ruotsiksi, mutta teen tätä työtä molemmilla kotimaisilla kielillä. Tarkoitus on koota yhteen mielenkiintoisia henkilöitä kirjallisuuden alalta sekä Suomesta että Ruotsista, Fagerholm kertoo.