Lyhyttä lastenelokuvaa dvd:nä

Suomen elokuvakontakti on julkaissut uuden, kuusi lasten lyhytelokuvaa sisältävän Skidisti-dvd:n. Tallenteen voi hankkia joko kotikäyttöön tai julkisesti esitettäväksi.

kulttuuri

Suomen elokuvakontakti sekä myy että vuokraa Skidisti-lyhytelokuva-dvd:tä. Tallenne on osa vuonna 2007 käynnistynyttä Skidisti-lastenelokuvahanketta, jonka tarkoituksena oli edistää kotimaisen laadukkaan lasten lyhytelokuvan tarjontaa. Sen taustavoimina olivat Suomen elokuvasäätiö, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Suomen elokuvakontakti.

Nyt julkaistulle dvd:lle kootut kuusi oivaltavaa lastenelokuvaa soveltuvat erityisesti esiopetusikäisille sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisille. Mediakasvatuskeskus Metka on valmistanut elokuvien käsittelyn tueksi onoppimateriaalit, jotka ovat vapaasti ladattavissa Metkan Skidisti-nettisivulta. Elokuvakontaktin nettisivuilla puolestaan on elokuvista lisätietoja ja "maistiaisia".

Elokuvia ovat rahoittaneet opetusministeriö, Suomen elokuvasäätiö ja AVEK. Elokuvat tulevat myös YLE/TV2:n ohjelmistoon.

Lähteet: YLE Uutiset