1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maito

HOK-Elanto palauttaa Valion maitoja ainakin Prismoihin

HOK-Elanto palauttaa Valion maitoja Prismojen hyllyille. Yhtiö selvittää lisäksi mahdollisuudet myydä Valion rasvatonta ja kevytmaitoa myös suurimmissa S-marketeissa. Alepat sen sijaan myyvät jatkossakin vain kotimaisia Arla-Ingmanin maitoja.

Kuva: YLE / Juha-Pekka Inkinen

Rajun asiakaspalautteen yllättämä HOK-Elanto rauhoittelee viime viikon lopulla roihahtanut maitojupakkaa.

Toimialajohtaja Veli-Matti Liimatainen sanoo, että maitopäätöksen nostattama kohu johtui osin siitä, että asian uutisoinnista saattoi syntyä käsitys, että HOK-Elanto olisi vaihtanut Valion maidon ruotsalaiseen Arla-Ingmanin maitoon.

-Ja tämähän ei pidä paikkaansa. Mehän olemme vaihtaneet suomalaisesta Valion maidosta suomalaiseen Arla-Ingmanin maitoon.

- Olemme nyt ottaneet Prismoihin palvelutuotteina myyntiin Valion rasvattoman ja kevyen maidon yhden litran purkeissa ja tutkimme tätä asiaa myös isommissa S-marketeissa alkuviikon aikana.

Arla-Ingman kelpaa Alepan asiakkaille

- Haasteena tässä on, että miten saamme kaikki nämä maitolaadut myyntiin, koska maitokaapeissa tilat ovat rajalliset.

Liimatainen kertoo. että Alepoissa Arla-Ingmanin maito on ollut myynnissä 2000-luvun alkupuolelta asti eikä asiasta ole valitettu.

- Siellä on myynnissä Arla-Ingmanin maito ja sillä jatketaan.

HOK-Elanto on valinnut maidon toimittajan tarjouskilpailun perusteella. Litraa kohti laskettuna Valion maidot ovat yhtiölle 6-10 senttiä kalliimpia kuin kotimaiset Arla-Ingmanin vastaavat tuotteet.

Valion ja Ruotsissa tuotetun Arlan maidon hintaero on puolestaan noin 20 senttiä litralta.