1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Autojen akuista ja lohkolämmittimistä pulaa

Junien lisäksi talvi on aiheuttanut paljon ongelmia autoille, etenkin uusille. Vikoja on ollut etenkin autojen käynnistyksessä ja lämmityksessä. Talven mittaan akut ja lohkolämmittimet ovat päässeet loppumaan.

Kotimaan uutiset
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Esimerkiksi kannuslaisessa autokorjaamo Nikorissa akkuja ja latureita on mennyt yli kaksinkertainen määrä viime vuosiin verrattuna. Tammikuun lopussa myös maahantuojan akku- ja lohkolämmitinvarastot ovat pääässeet loppumaan ja varaosia on jouduttu odottamaan viikkokausia. Akkujen lisäksi Nikorilla on korjattu muun muassa öljyvuotoja ja jäätymisongelmia.

Kokkolalaisen yrittäjän Jorma Liimataisen mukaan tänä talvena etenkin nykyaikaisissa autoissa on ollut paljon pikkuvikoja.

- Pakkaskauden päättyessä on vähän suojannut ja autojen alustoihin on päässyt kertymään isoja jääkerrostumia, minkä vuoksi jarrut ovat olleet kovilla.

Ongelmia on ollut etenkin levyjarruihin integroitujen käsijarrujen kanssa, joita on jäänyt päälle. Jarruvaloista on kantautunut myös paljon vikailmoituksia mittaristoon.

Yksi talven ongelmista erityisesti pyrykeleillä on ollut konehuoneeseen tunkeutunut lumi. Sulaessaan se on aiheuttanut vikoja tai vikahälytyksiä.

- Oikeitakin vikoja tullut sen takia, että moottori on käynnistetty ja lumi on sulanut sähkölaitteiden päälle, luettelee Liimatainen talven aiheuttamia vikoja.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi