1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Korisliiga

Kouvot ei haihattele

Kouvolan Kouvot venytti perättäisten voitto-otteluiden sarjaansa viiteentoista maanantaina Korisliigassa. Voittoputkessa liitävä joukkue keskittyy olennaiseen, väittää joukkueen kapteeni.

Kouvojen kapteenilla Jukka Katajalla on selkeä käsitys siitä, miksi Kouvoille ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää. Paitsi että amerikkalaisvahvistukset ovat hoitaneet tonttinsa hyvin, on joukkueen roolitus loksahtanut paikoilleen. Myös heittovoimaa ja levypallojen ronkkijoita löytyy.

- Olemme olleet aika suvereeneja korin alla molemmissa päissä kenttää, Kataja tuumaa.

Voittojen myötä itseluottamus on korkealla. Tästä saatiin konkreettinen näyte maanantaina Honka-ottelussa. Espoolaiset johtivat vielä kolmen neljänneksen jälkeen, mutta sitten tuli täystyrmäys: Kouvot vei viimeisen erän 37-18 ja väänsi voiton kotiin.

- Jos ei luoteta siihen, mitä on harjoituksissa suhteellisen monta kertaa tämänkin kauden aikana tehty, ovat voitotkin sitten vähemmässä, Kataja sanoo.

Vaikka ottelut voitetaan ja hävitään joukkueena, Honka-ottelussa esiin nousi yksi mies.

- Kauniston Ville vaikutti semmoiselta, että hän oli yksinään päättänyt kääntää pelin. Yllätys, yllätys, siinä saatiin puolustuspäässäkin sitten aika monta hyvää stoppia. Helpotti kummasti ottelun kääntämistä, Kataja kehuu.

Mikä voittoputki?

Janne Kataja ei perättäisten voittojen määrällä päätänsä vaivaa. Kapteeni väittää, ettei sitä joukkueessa harrasteta muutenkaan.

- Ihan hyvin on keskittyminen saatu kohdennettua siihen itse olennaiseen. Ei oikeastaan ollenkaan olla pelaajien keskuudessa haihateltu kuinka monta voittoa on perätysten.

Korisliigan ja sen edeltäjien kaikkien aikojen voittoputki on kaudelta 1963-1964. Tuolloin Helsingin Kisa-Toverit voitti 21 ottelua perätysten. Ennätysten rikkominen ei Katajalle ole tärkeää.

- Eiköhän Pyrintö pistänyt viime keväänäkin ihan reippaasti paremmaksi, mitä me ollaan tällä hetkellä, hän sanoo vaatimattomasti.

Tampereen Pyrinnön viime vuotisen 14 ottelun voittoputken Kouvot tuli ylittäneeksi juuri Honkaa vastaan.

Yleisökin seuraa "touhua"

Loppukauden ratkaisupeleihin Kouvot pääsee valmistautumaan rauhassa. Terveystilanne joukkueessa on hyvä, eikä lasarettiin ole jonoa.

Jukka Katajalla pientä vaivaa kuitenkin on. Honka-ottelu jäi väliin rasitusvamman vuoksi.

- Allekirjoittaneella on pieni henkilökohtainen hiihtoloma menossa, Kataja kertoo.

Kouvojen vire on houkutellut lisää väkeä Mansikka-ahon hallin katsomoon. Joukkueessa on huomattu, että tunnelma kotipeleissä on noussut joulutauosta lähtien.

- Alkaa yleisöäkin taas kiinnostaa tämä touhu, Kataja nauraa.

- Hienosti ovat kyllä olleet koko kauden mukana, mutta kyllä siinä sellaista pientä ekstralatausta on. Itse kukin valmistautuu H-hetkeen.