yle.fi-etusivu

Myllysilta vajoaa millin tunnissa

Myllysillan painuminen on hidastunut yhteen milliin tunnissa. Aamun mittausten perusteella kokonaispainuminen on tällä hetkellä pahimmasta paikasta mitattuna noin 109 cm. Mittauksia suoritetaan toistaiseksi kerran päivässä.

Kotimaa
Turun Myllysilta.
YLE / Lassi Lähteenmäki

Sillan rakenteiden kuntoa tutkitaan torstaina. Tuolloin tehdään kaikututkimus, jolla saadaan kuvaa sillan vedenalaisten rakenteiden kunnosta. Tutkimusta valmistellaan jo keskiviikkona, mutta varsinainen kaikuluotaus suoritetaan torstaina.

Jäänmurtoa suunnitellaan

Alan urakoitsijat tekevät Turun kaupungille esityksen jäänmurron järjestämisestä Aurajoessa. Samalla suunnitellaan ponttonin tuonti myllysillan alle. Kaupungin asiantuntijat päättävät eri vaihtoehdoista turvallisimman tavan toimia. Asiantuntijat arvioivat myös Myllysillan yläpuolella olevan jään aiheuttamia riskejä ja keinoja toimia niiden suhteen.

Liikenne ja turvallisuus

Liikennejärjestelyt ovat entisellään lukuun ottamatta klo 12.00 voimaan astunutta muutosta Linnankadun ajojärjestelyihin satamasta keskustan suuntaan. Liikenne ohjataan Linnankadulta Sairashuoneenkadun kautta Eerikinkadulle. Järjestely koskee myös linja-autoreittiä no 1 ajettaessa satamasta kauppatorille.

Siltaa vartioidaan edelleen ja se on eristettynä. Toimenpiteet alueen pysyväksi aitaamiseksi on aloitettu. Aidan pystyttäminen alkaa todennäköisesti loppuviikolla.

Lähteet: YLE Turku