1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettiyleisö pitää yleisradiomaksua edelleen liian suurena

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) esittää uudeksi asuntokohtaiseksi yleisradiomaksuksi 190 -195 euroa, kirjoittaa Kaleva. Uusi maksu tulisi voimaan vuonna 2012. Nettiyleisö keskusteli uutisesta vilkkaasti koko päivän. Osa kommentoijista ymmärtää maksun merkityksen, toiset taas eivät haluaisi maksaa turhasta. Yksinelävistä 195 euron suuruinen maksu tuntuu kohtuuttoman suurelta.

Kotimaan uutiset

Nimimerkki HB ihmettelee ihmisten haluttomuutta maksaa yleisradiomaksua.

"Mielenkiintoista, että ihmiset perustelevat haluttomuuttaan maksaa sillä etteivät katso televisiota tai radiota. Niin vaan ovat käyttämässä Ylen uutispalvelua netissä, kun kerran tätäkin uutista kommentoivat. No entäs ne kaikki jotka eivät asu Suomessa? Parasta lähettää maksulappu kaikille maailman ihmisille, jotka netin kautta ylen sivuille voivat eksyä, oli heillä nettiä tai ei."

Nimimerkki Alli ei pidä ajatuksesta.

"Jaa että pakotetaan kansa maksamaan jostain mitä sillä ei ole, jotta tietyn tahon ei tarvitsisi "miettiä mistä säästetään". Tuntuu oikeustajun vastaiselta että tällaista voidaan edes suunnitella - saati että se tuntuu menevän sukkana läpi."

Nimimerkki Primovaari ironisoi verotusta.

"Tämä uusi verohan on nerokas! Samaa filosofiaa voisi soveltaa kaikkeen muuhunkin verotukseen. Esimerkiksi ajoneuvoveroa voitaisiin alentaa perimällä vero kaikilta, oli auto tai ei. Ja koiraveroakin voisi rutkasti alentaa, jos se olisi asuntokohtainen, eikä riippuisi taloudessa asuvien haukkujien lukumäärästä!"

Nimimerkki yksineläjät muistuttaa tasa-arvoisuudesta.

"Jo pelkästään suunnitellessa tämäntyyppisiä maksuja, tulisi ottaa huomioon kansalaisten tasa-arvoisuus. Nyt yksineläjiä sorsitaan törkeästi.. käsittämätöntä!!"

Nimimerkki Iines pitää 193 euroa liian suurena summana.

"Edelleenkään en ymmärrä, että miten todellisuuspakoisia voivat Suomen päättäjät olla. Opiskelijalle, yksinhuoltajalle, työttömälle ja muille matalan toimeentulotason ihmisille tuo raha on käsittämättömän suuri. Ei sitä repäistä taskusta noin vain."

Nimimerkki toke luuli maksun olevan halvempi.

"Ei kerinnyt vero tulla edes voimaan kun sitä ollaan jo korottamassa. Eikös puhe ollut 175€? YLE voi vallan hyvin karsia niitä menojaan kovalla kädellä ja tyytyä pienempään rahoitukseen. FST5 kanavasta voitaisiin luopua vallan hyvin ja Teemankin ohjelmisto saadaan kyllä mahdutettua 2 kanavalle kun uusintoja supistetaan."

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi