1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sillat

Stadionin viereen suunniteltu kaarisilta saa kiitosta ulkoilijoilta

Auroran sairaalan kohdalta Keskuspuistoon suunnitellun uuden sillan suunnittelu eteni tiistai-iltana Helsingin yleisten töiden lautakunnassa. Kaupunkilaisilta silta saa osakseen sekä kehuja että haukkuja.

sillat
Havainnekuva Nordenskiöldinkadun tulevasta kevyen liikenteen sillasta.
WSP Finland

Ylen aikainen kyseli keskiviikkoaamuna kuulijoiden mielipiteitä sillasta. Mielipiteet vaihtelivat laidasta laitaan, mutta kiitosta tuli arvostelua enemmän.

Studioon soittanut pyöräilijä on kokenut ajamisen Nordenskiöldinkadun yli mutkittelevaksi. Reitti on epäselvä ja siinä on liikaa pysähdyksiä.

– Onhan tämä investointi aika iso, mutta hyödyllinen. Sitä tosin mietin, että jaksavatko jalankulkijat aina kävellä sillan alkupäähän asti ylittääkseen tien, miettii pyöräilijä.

Erään kuulijan mukaan Helsinki hyötyisi sillasta myös siten, että Helsinki voisi järjestää hyvälumisena talvena kansainvälisen mittaluokan hiihtokilpailut, kun Stadionilta pääsisi suoraan sillan yli Keskuspuiston laduille.

Myös tavalliset hiihtäjät hyötyisivät joidenkin kuulijoiden mukaan siitä, että he pystyisivät runsaslumisena talvena hiihtelemään Töölönlahdelta asti.

Siltaa arvosteleva kuulija ei ymmärrä Helsingin halua rakentaa jatkuvasti uutta, vaikka kaupunki elää velaksi.

– Ihmettelen näitä puheita siitä, että silta maksaa "vain" muutaman miljoonan ja sitten samaan aikaa valitetaan velan määrää, kuulija puuskahtaa.

Pitkään haudottu haave

Nordenskiöldinkadun ylittävää siltaa on ideoitu 1980-luvun loppupuolelta asti. Tarkoitus on sekä sujuvoittaa kevyttä liikennettä Töölönlahdelta Keskuspuistoon että lisätä turvallisuutta vilkasliikenteisen kadun ympäristössä.

Yleisten töiden lautakunta päätti kokouksessaan, että sillan jatkosuunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota nimenomaan turvallisuuteen. Lisäksi lautakunta mietti sillan värimaailmaa ja lasipintojen siisteyttä.

Näyttävää kaarisilta tulee kulkemaan Nordenskiöldinkadun yli Auroran sairaalan kohdalla. Uuden kevyen liikenteen sillan suunnittelukilpailun voitti WSP Finlandin ehdotus, joka perustuu kahteen massiiviseen vaaleaan teräskaareen.

Tavallista leveämmälle sillalle on mahdollista tehdä myös hiihtolatu. Silta on 165 metriä pitkä ja sen kaaret nousevat 20 metrin korkeuteen.

Vuodeksi 2012 valmistuvan sillan rakennuskustannukset ovat 2,2 miljoonaa euroa. Sillan rakentaminen on tarkoitus aloittaa 2011.

Silta mahdollistaa ilman autoristeyksiä kulkevan kevyen liikenteen Vantaan rajalta Keskuspuiston halki Eläintarhan alueelle.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi