Peter Fryckman on oikeudessa kavalluksesta

Helsingin käräjäoikeus käsittelee tänään torstaina liikemies Peter Fryckmanin talousrikosjuttua. Hän on syytettynä törkeästä kavalluksesta.

talous

Liikemies Peter Fryckmanilla on jo useita tuomioita talousrikoksista. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen petoksesta sekä törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Lisäksi hänet on tuomittu seitsemän vuoden liiketoimintakieltoon vuonna 2003.

Fryckman saattaa saada verovelkojaan anteeksi

Viime aikoina Fryckman on ollut julkisuudessa verovelkojensa vuoksi. Verohallitus on aloittanut uudelleen selvitykset hänen verovelkojensa kohtuullistamisesta. YLE Uutisten tietojen mukaan verohallinnon sisällä Fryckmanin verovelkojen anteeksiantoa vastustetaan raivokkaasti.

Asiaa hoitaneesta verohallituksen pääjohtaja Mirjami Laitisesta on uhattu tehdä kantelu, jos velkoja annetaan anteeksi. Laitinen ei suostunut kommentoimaan asiaa helmikuun alussa, jolloin tieto tuli julkisuuteen.

Fryckman on taistellut verottajan kanssa kohta parikymmentä vuotta. Liikemiehen mukaan hänen omaisuuttaan on myyty 13,5 miljoonalla eurolla, mutta alkuperäinen 5,4 miljoonan euron verovelka ei ole pienentynyt, vaan rahat ovat uponneet korkoihin.

Lähteet: YLE Uutiset