Tampereen elokuvajuhlien yleisö ei pääse helpolla

Tampereen elokuvajuhlat ovat täydessä vauhdissa. Filmijuhlia vietetään nyt 40. kerran. Juhlavuoden ohjelmistoon on otettu hyvin rankkojakin aiheita. Esimerkiksi venäläinen ohjaaja Andrei Nekrasov kuvaa elokuvassaan Venäjän ja Georgian välistä sotaa.

elokuvafestivaalit
Tampereen elokuvajuhlien vierasinfo
YLE / Antti Eintola

Elokuvajuhlien vieraat voivat tutustua muun muassa rovaniemeläisten huumeidenkäyttäjien karuun arkeen ja Georgian sodan julmuuksiin. Lisäksi Tampereella voi nähdä loppuviikon aikana ainakin yhden Oscar-voittajan.

Tampereen elokuvajuhlat eivät päästä yleisöään helpolla. Torstai-iltana venäläinen elokuvaohjaaja Andrei Nekrasov esittelee dokumenttielokuvansa Venäjän oppitunti. Dokumentti kuvaa Venäjän ja Georgian välistä sotaa vuoden 2008 elokuussa.

- Sota ravisteli Venäjän poliittista järjestelmää ja venäläistä yhteiskuntaa. En voinut pysyä välinpitämättömänä. Aikaisemmat elokuvani ovat myös olleet yhteiskuntakriittisiä. Siksi oli loogista, että matkustin Georgiaan, Nekrasov kertoo.

Nekrasov teki elokuvan yhdessä Olga Konskajan kanssa. Nekrasov kuvasi sodan kauheuksia toisella puolella rintamaa, Konskaja toisella.

Tamperelaisten mielipiteet kiinnostavat

Nekrasov toivoo, että dokumentin näkisivät mahdollisimman monet tavalliset tamperelaiset.

- Minusta on kiinnostavaa tietää, mitä sellaiset ihmiset ajattelevat, jotka tietävät vain vähän Georigiasta. Ehkä voin selittää heille joitakin asioita. Toivottavasti he oppivat jotakin uutta.

Torstai-iltana elokuvajuhlilla voi tutustua myös toiseen rankkaan aiheeseen. Joonas Neuvosen elokuva kuvaa sisältä päin rovaniemeläisten huumeidenkäyttäjien rujoa arkea.

Lipunmyynnin perusteella suosituin kotimaisen kilpasarjan elokuvista on perjantaina esitettävä Miesten vuoro.

Lisäksi Tampereella voi nähdä loppuviikon aikana ainakin yhden Oscar-voittajan. Elokuvajuhlien ohjelmistossa on ranskalaisanimaatio Logorama, joka nappasi äskettäin parhaan animaation Oscar-pystin.

Lähteet: YLE Tampere / Antti Palomaa