1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Koura-palkinnot jaettiin vuoden parhaille kotimaisille ohjelmille ja sarjoille

Vuosittaiset Koura-sivistyspalkinnot ja kunniamaininnat jaettiin torstaina parhaille Yleisradion ja MTV3:n kanavilla esitetyille kotimaisille ohjelmille ja sarjoille.

Kulttuuri
Pasila-sarjasta tutut hahmot Kyösti Pöysti (vas.) ja Rauno Repomies.
Pasila-sarjasta tutut hahmot Kyösti Pöysti (vas.) ja Rauno Repomies.Yle

Palkinnot ja kunniamaininnat menivät Ylen ohjelmille.

Fiktio-sarjassa jaettiin kaksi pääpalkintoa. Koura-palkinnot annettiin radio-ohjelmalle Täällä Pohjantähden alla ja klassisen draaman mittapuun täyttävälle animaatiosarjalle Pasila.

Dokumentti-sarjan Koura meni tv-ohjelmalle Ingermanlad. Dokumentti kertoo inkeriläisten tylystä kohtalosta Neuvostoliitossa kytkien sen Suomen lähihistorian poliittisiin käänteisiin. Viikottaisista asiaohjelmista puolestaan palkittiin Mun heimo: Jehovan todistajat, joka lähestyy aihettaan vilpittömästi ja suorasti.

Kulttuuri-sarjassa palkinnon sai tv-ohjelma Uuden aallon jäljillä. Lasten ja nuorten -sarjan pääpalkinto meni tv-ohjelmalle Ajattelen, siis olen: Kuka minä olen? Ohjelmassa lapset pohdiskelevat muun muassa kysymyksiä olemassaolosta, ihmisyydestä ja sanojen merkityksestä.

Vuoden sivistysteko -palkinto myönnettiin toimittaja Tuomas Enbuskelle. Palkinnon valitsi ja jakoi kulttuurivaikuttaja Leena Majander-Reenpää.

Kunniamainintoja jaettiin yhteensä kymmenen.

Koura-palkinnot ovat pääsääntöisesti 10 000 euroa ja kunniamaininnat 3 000 euroa. Tänä vuonna palkintoina jaettiin yhteensä 96 000 euroa. Palkittuja ihmisiä oli yhteensä 78.

Koura-palkinnon saajiksi oli ehdolla 79 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa.

Lähteet: YLE Uutiset