12-vuotias tyttö tunnusti vauvasieppauksen

Varkaudessa tapahtunut vauvan sieppaus on selvinnyt. Rikoksesta epäiltynä kuulusteltu tyttö on tunnustanut teon. Tytön kertoman mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut vauvan vahingoittaminen vaan kyseessä oli päähänpisto.

Halkopino lumisessa metsässä.
Vauvansieppauksen on tunnustanut poliisin kuulusteluissa 12-vuotias tyttö. Tytön mukaan teko oli päähänpisto eikä tarkoituksena ollut vahingoittaa vauvaa.

12-vuotias varkautelainen tyttö on myöntänyt maanantaisen vauvansieppauksen kuulusteluissa tänään perjantaina.

Tyttö oli ottanut poikavauvan vaunuista ja kannellut vauvaa pihalla. Hän oli säikähtänyt tilannetta, jolloin hän oli vienyt lapsen piiloon päästäkseen pakoon. Vauva löydettiin noin kolme tuntia myöhemmin lumeen peitettynä muutaman metrin päässä lastenvaunuista.

Epäilty tyttö ei tuntenut vauvaa tai vauvan perhettä, eikä sen talon asukkaita, mistä hän sieppasi vauvan.

Tytön jäljille päästiin poliisitutkinnan ja yleisövihjeiden perusteella. Poliisi sai jutun tiimoilta useita kymmeniä vihjeitä.

Poliisi katsoo Varkaudessa maanantaina tapahtuneen sieppausjutun selvitetyksi. Asia on siirtynyt lastensuojeluviranomaisten hoidettavaksi.

Lastensuojeluilmoituksen jättämisen jälkeen lapsen tilanne arvioidaan. Arvioinnissa selvitetään lapsen kasvuolosuhteet ja kuullaan sekä lasta itseään että hänen vanhempiaan. Tarvittaessa pyydetään erityisasiantuntijan tutkimus.