Hyppää sisältöön

Kamarikuoro etsii Helsingin parasta akustiikkaa

Kamarikuoro Utopia etsii Helsingin parasta akustiikkaa. Kuoro etsii kaupungin parasta äänentoistoa yhdessä englantilaisen laulumusiikkigurun, kontratenori Kevin Smithin kanssa.

Tila-akustiikan testimenetelmäksi on valittu renessanssimusiikki. Renessanssimusiikki paljastaa armotta tilan hyvät ja huonot akustiset ominaisuudet.

Kuoro kiertää lauantaina Smithin johdolla laulamassa läpi kaikki testiin valitut tilat, kertoo Kamarikuoro Utopian taiteellinen johtaja Mikael Maasalo.

– Me järjestimme nettikyselyn ja ilmoitimme, että etsimme mielenkiintoisia paikkoja. Yllättäin sieltä rupesi löytymään paljonkin erinäköisiä paikkoja ja sitten niitä ruvettiin poimimaan. Miellään erikoisia paikkoja.

– Näinpä meillä on koossa esimerkiksi rappukäytävä Liisankadulla ja sitten on yleinen sauna Kalliossa. Idea on, että mennään sisään tilaan ja meillä on laadittuna sellaiset arvostelulomakkeet ihmisille ja siinä voi sitten pohtia miltä se musiikki tässä tilassa kuulostaa. Ensimmäinen tila, johon yleisö pääsee mukaan kello 14 on Katajanokan vankila(hotelli), Maasalo tarkentaa.

Yleisö pääsee seuraamaan kierrosta joko saapumalla suoraan testipaikoille tai ostamalla lipun kuoron keikkabussiin.

Voittajapaikka selviää loppukonsertissa sunnuntaina Olaus Petrin kirkossa Töölössä klo 17.