Hyppää sisältöön

Lindénin ryöpytys jatkuu edelleen kiivaana

Kansanedustajat jatkoivat lauantaina viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) ankaraa arvostelua YLEä koskevien uudistusten siirtämisestä seuraavalle hallitukselle.

SDP:n varapuheenjohtajan Pia Viitasen mielestä Lindénin olisi erottava sähläämisensä vuoksi.

- Jos ei osaa päättää, olisi ymmärrettävä edes erota, Viitanen viestitti.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää Lindénin toimintaa vastuuttomana, koska ratkaisu pistää suomalaisen tiedonvälityksen ja kulttuurin kannalta keskeisen instituution löysään hirteen vuosiksi.

Arhinmäki epäilee, ettei kokoomuksella ole aitoa halua puolustaa laajaa ja riippumatonta julkisen palvelun Yleisradiota, vaan venkoilun takana on halu ajaa Yleisradio kaupallisuuden tieltä.

Arhinmäki ratkaisisi Yleisradion rahoituksen erillisellä rahastolla, johon kerättäisiin pysyvä osuus verotuloista. Se olisi keino varmistaa rahoituksen jatkuvuus. Samalla tulisi huolehdittua siitä, että maksurasitus ei kohdistu muita vahvemmin köyhimpiin.

YLEn ohjelmatyöntekijät ry vaatii puolestaan eduskuntaa ottamaan ohjat käsiinsä YLEn rahoituksen ja toiminnan uudistamisessa.

- Hallituksen päättämättömyys heikentää Yleisradion kykyä palvella kansalaisia. YLE on jätetty heitteille, YOT:n vuosikokouksen julkilausumassa sanottiin.

Viesintäministeri Suvi Lindén päätti torstaina siirtää YLEn lakiuudistuksen seuraavalle hallitukselle, koska uudistuksella ei ole riittävää parlamentaarista tukea.