Neljä kuoli tulipalossa latinojuhlissa Roomassa

Neljä ihmistä kuoli myöhään lauantaina Italian pääkaupungissa Roomassa järjestetyissä latinalaisen kulttuurin juhlissa. Yksityistilaisuutta varten varatun kellaritilan varauloskäytävä oli suljettu.

Ulkomaat
Poliisi keskustelee kahden tytön kanssa tulipalon vuoksi nauhoin suljetulla alueella.
RAI

Yksi perulainen ja yksi romanialainen mies sekä kaksi eteläamerikkalaista naista kuolivat tulipalossa. Kaikki kuolleet olivat 20-30-vuotiaita. Uhrit kuolivat tukehtumalla 200 neliömetrin suuruisessa ikkunattomassa tilassa, kertoo sanomalehti Corriere della Sera.

Palo sai alkunsa juhlahuoneistona käytetyn kellaritilan äänentoistolaitteista. Sabor Latino -tanssijuhla keräsi aluksi noin 40 osallistujaa, mutta silminnäkijät arvioivat, että kellarissa oli lopulta liikaa ihmisiä.

- Tänä lauantaina tila oli täpötäynnä. Se ei ollut enää turvallista, ei tuollaisessa paikassa voi pitää discoa, koska siellä ei ollut hätäuloskäyntiä, Jonathan-niminen dj kertoi televisioyhtiö RAI:lle.

Rooman alueen palopäällikon Gioacchino Giomin mukaan palo oli raju, mutta kesti vain vähän aikaa. Paikallaolijoiden mukaan juhlatilan varauloskäynti oli lukossa.

Apulaissyyttäjä Bice Barborini harkitsee nyt, nostetaanko kellarin omistajaa vastaan syyte kuolemantuottamuksesta. 50-vuotiaan makedonialaismiehen mukaan varauloskäynnin ovi oli rikki, ei lukossa.

Viimeksi samassa juhlatilassa paloi kaksi viikkoa sitten. Sabor Latinin turvallisuudesta tehtiin valitus jo viime joulukuussa, kertoo uutistoimisto ANSA. Viranomaisten mukaan kellaritilassa ei saanut järjestää tilaisuuksia puutteellisten turvallisuusjärjestelyiden vuoksi.

Lähteet: YLE Uutiset