1. yle.fi
  2. Uutiset

Sampo aloitti pudotuspelit vahvasti

Miesten lentisliigan puolivälierien toisissa osaotteluissa nähtiin jo altavastaajien kovaa haastamista. Sampo, Sun Volley ja PerPo siirtyivät kuitenkin kaikki 2-0-johtoon omissa ottelusarjoissaan. Tampereen Isku-Volley tasoitti otteluvoitot 1-1:een VaLePa:a vastaan.

Pielaveden Sampo
Sampo tuulettaa mestaruutta
YLE / Urheilu

Välieriin selviää neljällä voitolla.

Pielaveden Sampo otti murskaavaan tyyliin toisen voittonsa puolivälieräsarjassa Piivolleyta vastaan. Lauantaina avauspelissä vielä kohtalaisen hyvän vastuksen antanut salolaisjoukkue oli nyt kaikessa huonompi 3-0 (25-12, 25-14, 25-16) päätyneessä ottelussa.

- Joukkue pelasi tänään sopivalla taktiikalla. Vain kolme suoraa hyökkäysvirhettä koko pelissä, se on loistavaa. Vastaanotto oli tänään huomattavasti parempaa kuin eilen. Voitimme tänään joka toisen puolustuksen jälkeisen pallon ja se on todella hyvin. Salossa meitä odottaa vihainen joukkue, tiivisti ajatuksensa Sammon päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Koko Aki Riihimäen johtama hyökkäyskalusto kuittasi tililleen 9-12 pistettä. Luis Salgado (12/+8) ja Ilkka Sammelvuo (12/+5) olivat parhaat pistemiehet Olli Huovisen (9/+7) puolestaan pelattua erittäin hyvillä tehoilla niin hyökkäyksessä (73 %) kuin vastaanotossakin (82 %).

Piivolley teki virheillään 22 pistettä Sammolle, kun kotijoukkueen anti vieralle oli puolet pienempi. Jussi Niemelä (9/+5) tuli toisessa erässä hakkuriksi Ismo Moilasen (6/-2) tilalle. Heikoin päivä oli Tomi Rumpusella (5/-6, hyökkäys 17 %, vastaanotto 32 %).

Piivolleyn päävalmentaja Ismo Tuominen myönsi Sammon ylivoiman.

- Oltiin jossain ihan muualla kuin Pielaveden hallissa. Ensimmäinen hyökkäys päättyi torjuntaan ja siinä oli koko loppupelin kuva. Tätä lumipalloa ei pystynyt kukaan pysäyttämään. Sampo kaivoi pallot ylös ja pelasi järkevästi. Otan vastuun lopputuloksesta.

Lähteet: YLE Urheilu

Lue seuraavaksi