Kymenlaakson Voimakaksikko -parit on arvottu!

Mukaan pääsevät Liisa ja Tommi Mattila, Eija ja Teemu Rönkä sekä Varpu ja Jarmo Kovero.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Voimakaksikko 2010
YLE

Yle Radio Suomi ja SLU järjestävät Voimakaksikko-ohjelman. Kaikissa Suomen maakunnissa 3 paria kisailevat keskenään kunnon kohentamisessa.

Kesän alussa jokaisen maakunnan paras pari pääsee finaaliin, joka pidetään Työpaikkaliikunnan festivaaleilla Helsingissä elokuun lopussa.

Voittajapari saa 4000 euron matkalahjakortin!

Kymenlaaksosta mukaan ilmoittautui kymmeniä innokkaita. Ilmoittautuneiden joukosta arvoimme mukaan pääsevät parit.

He ovat Liisa Mattila ja Tommi Mattila Kouvolasta, Eija Rönkä ja Teemu Rönkä Kotkasta sekä Varpu Kovero ja Jarmo Kovero Kouvolasta.

Liisa Mattila: "Olen vähän lösähtänyt"

Kouvolalaiset Liisa ja Tommi Mattila hoitavat maatilaa Elimäellä. Tommi on myös metsäkoneyrittäjä. Iältään he ovat vähän yli 30-vuotiaita ja heillä on kaksi pientä lasta.

Liisan mukaan he eivät liiku tarpeeksi, vaikka molemmat käyvät kerran, pari viikossa jumpalla. Liikuntaa tekisi mieli harrastaa, mutta usein tulee mietittyä, että "Sitku lapset ovat vanhempia ja sitku on enemmän aikaa..."

Liisa haluaa paremman lihaskunnon ja kropan kiinteämmäksi.

-Nyt kroppa on lösähtänyt, kertoo Liisa.

Eija Rönkä: "Rasvaa pois vyötäröltä"

Kotkalaiset Eija Rönkä ja Teemu Rönkä ovat äiti ja poika. Teemu ei koe itseään mitenkään hyväkuntoiseksi. Eija puolestaan sanoo, että on normaali keski-ikäinen nainen, jolla kuntoilu on jäänyt valitettavan vähälle.

-Haluan haastetta, paremman lihaskunnon ja tutustua uusiin lajeihin. Ja jos saisi tuota rasvaa pois vyötäröltä, toivoo Eija.

-Ja kun kunto kasvaisi, niin tulisi paljon parempi olo.

Eijan mukaan sohvalla löhöily kutsuu liian usein.

-Liekö laiskuutta, hän tuumailee.

Varpu Kovero: "Kunto ei voi mennä enää huonommaksi"

Kouvolalaiset Varpu Kovero ja Jarmo Kovero ovat vähän yli 40-vuotiaita. Pariskunnasta molemmat tekevät istumatyötä ja kuntoilu on tällä hetkellä erittäin huonossa jamassa.

-Olemme tuuriliikkujia. Välillä liikumme aktiivisesti ja välillä liikkuminen muuttuu teoriapuolelle eli seuraamme urheilua telkkarista sohvalla löhöten, kertoo Varpu.

-Tällä hetkellä ainakin oma kuntoni on niin huono, ettei se voi enää huonommaksi mennä.

Varpulla on selkeät odotukset kevään kuntoilusta.

-Haluan painoa alas ja lisää liikkuvuutta. Meillä molemmilla on välillä selkäongelmia ja liikkuminen auttaisi niihin. Toivon, että löydämme liikunnan riemun ja jäämme siihen koukkuun, kertoo Varpu.

Kuntotesteillä aloitetaan

Voimakaksikoille tehdään viikolla 12 kuntotesti, jonka jälkeen he aloittavat kuntoilun. Mukana on myös paikallisia urheiluseuroja, jotka ohjaavat ja opastavat eri lajien parissa.

Touko-kesäkuun vaihteessa pareille tehdään uusi kuntotesti ja eniten kuntoa kohottanut pari pääsee elokuussa pidettävään finaaliin, jossa vastassa ovat 19 muun maakunnan parhaat.

YLE Kymenlaakso seuraa parien kuntoilua

25. maaliskuuta lähtien joka torstai kuullaan Kymenlaakson Radiosta parien kuulumisia. Olemme muun muassa mukana kuntotesteissä, lenkkipoluilla ja hiihtoladuilla.

Voimakaksikko-juttu uusitaan lauantaisin klo 11.15.

Voimakaksikko avaa liikunnan niksisivut 15. maaliskuuta

Voimakaksikko avaa nettisivut täysillä 15. maaliskuuta. Voimakaksikko.fi –sivustolle tulee jumppavideoita, sähköinen liikuntapäiväkirja, haastekampanjointia ja lajivinkkejä.

Eli kuka tahansa saa sieltä hyviä vinkkejä omaan liikkumiseensa

Voimakaksikon nettisivut (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Maija Tuunila