Hyppää sisältöön

Sallassa lasketellaan jopa 169 km/h

Nopeuslaskun maailmancupin osakilpailuun Sallassa osallistuu 32 kilpailijaa 12 maasta. Mukana on myös Italian Simone Origone, jolla on hallussaan sekä maailmanennätys 251,40 km/h että Sallan rinne-ennätys 169,57 km/h.

Sallan nopeuslaskurinne on pituudeltaan 600 metriä ja kunkin kilpailijan nopeus mitataan sadan metrin matkalta. Nopeuslaskussa rinne on hyvin jyrkkä.

- Sallan rinne on varmaan paras mahdollinen, mitä Suomessa saadaan nopeuslaskuun. Nimenomaan jyrkkä rinneprofiili sen ratkaisee, kilpailujohtaja Kari Koskimaa sanoo.

Kunniavieraana Kalevi "Häkä" Häkkinen

Suomeen nopeuslaskun tuonut Häkä Häkkinen nähdään myös kisapaikalla. Mies täytti perjantaina 82-vuotta ja suksilla häntä ei rinteessä nähdä.

- Mukavaa, että lajin Grand Old Man on saatu paikalle. Kalevi on tehnyt kovasti töitä tämän lajin eteen Suomessa ja tekee edelleen, Kari Koskimaa toteaa.

Sallan osakilpailussa on mukana myös suomalaisia. Sekä S1-sarjassa että Downhill-luokassa kilpailee kaksi suomalaista.

Kolmen päivän aikana kilpaillaan kaksi maailmancup osakilpailua ja kaksi Downhill-luokan Hakkinen Cup-osakilpailua. Maanantaina on vuorossa ensimmäinen finaali ja tiistaina toinen maailmancupin osakilpailu. Keskiviikkona lasketaan, mikäli aikataulu viivästyy esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi.

- Sää on ollut hieno, aurinko paistelee pilvien lomasta. Lunta on tullut hieman yön aikana radalle, joten kaikkein nopeimpiin aikoihin ei ehkä päästä, kilpailujohtaja Koskimaa kertoo ensimmäisenä kisapäivänä.