1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

SDP haluaa mukaan hallituksen ja järjestöjen työryhmiin

SDP haluaa oppositiolle oikeuden nimetä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen talous- ja työllisyysohjelmiin omat edustajansa eikä ”vain huudella ehdotuksia ovensuusta”.

talous
SDP:n punaiset liput liehuvat puoluetoimiston edustalla Helsingin Hakaniemessä.
YLE

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt sopivat torstaina lähes historiallisen laajasta yhteistyöstä Suomen talouden tervehdyttämiseksi tällä vuosikymmenellä.

Kuuteen taloustyöryhmään alkaa nyt ilmaantua lisää tulijoita, kun oppositio haluaa nimetä omat edustajansa mukaan työryhmiin.

Työryhmissä näyttäisi äkkiseltään olevan tarjolla melkoisen paljon talouspoliittista valtaa.

Pääministeri Vanhanen on jo toistuvasti painottanut että oppositiota myöten kaikkien ideat toivotetaan tervetulleeksi.

- Ei meillä ole halua lähteä huutelemaan ovensuusta ehdotuksia tähän talous- ja työllisyysohjelmaan. Haluamme aidosti päästä pöydän ääreen kertomaan omat ideamme saada Suomi uuteen nousuun ja olla sitä kautta myös päättämässä niistä, demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii.

EK jatkaisi ilman oppositiota

Työnantajien EK ei näytä suoranaisesti innostuvan opposition mukaan tulohaaveista, mutta EK sanoo toimivansa hallituksen tahdon mukaisesti.

EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs haluaa saada Tanskasen työryhmän ajatuksia toteutumaan jo tällä vaalikaudella, eikä innostu työryhmien laajentamisesta.

Tanskasen työryhmä on tarkastellut talouskasvun edellytyksiä.

Ryhmien tehokkuus saattaisi Fagernäsin mukaan kärsiä, jos ryhmän väkimäärä kasvaa.

- Tarkoitus on, että asia käytäisiin läpi aika tiiviissä porukassa eikä laajennettaisi sitä liikaa. Minun nähdäkseni ei ole näkymiä, että oppositio tulisi mukaan.

Afrikkaan parhaillaan matkaava pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen eivät kommentoineet tänään demareiden vaatimusta.

Työryhmien pitäisi saada syksyllä valmiiksi esitykset mm. työurien pidentämisestä, talouden kasvattamisesta ja julkisen sektorin tuottavuudesta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi