1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuoreen äidin kaunistelemattomat tunnustukset

Minna Kiistala on kirjoittanut kiinnostavan uutuuskirjan aiheesta, josta on tähän asti kirjoitettu hymistellen ja kaunistellen. Minä en sitten muutu on marraskuussa esikoisensa synnyttäneen naisen rehellinen tilitys odotusajasta. Kirja murtaa äitiyteen liitettyjä myyttejä rohkeasti ja suorasukaisesti.

Ylen aamu

Tultuaan raskaaksi Minna Kiistala etsi alaan liittyvää kirjallisuutta eikä löytänyt mitään, mikä olisi kuvastanut hänen omia tuntemuksiaan. Opuksissa oli korkeintaan mainintoja mielialanmuutoksista. Raskauden olisi pitänyt olla hänen elämänsä onnellisinta aikaa ja kohta hänen elämänsä muuttuisi täysin.

-Olihan raskaus maagista aikaa. Samaan aikaan päässäni kuitenkin myllersi identiteettikriisi. Minua pelotti, että muuttuisin höyrypäiseksi äidiksi, joka ei enää näkisi mitään muuta kuin lapsen, Minna Kiistala kertaa raskausajan tunnelmia.

Synnytys pelotti kovasti. Kirjoittamattoman lain mukaan raskaana olevaa naista ei saisi pelotella kauhutarinoilla. Minna Kiistala kuitenkin kaivoi esiin kaiken mahdollisen ja halusi tietää myös niistä vaikeimmista synnytyksistä. Lopulta hän haki apua synnytyspelkoonsa hypnoositerapiasta.

Kiistala alkoi naputtaa suorasukaisia ajatuksiaan kirjaksi raskauden puolivälissä. Kirja valmistui viikkoa ennen laskettua aikaa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi